Warehouse Conversion / Sam Habbaba

nowoczesna-STODOLA_Warehouse Conversion_Sam_Habbaba_01

Znajduje się na poddaszu, wysoko nad ziemią z widokiem na szczyty drzew, które można zobaczyć z niemal każdego miejsca, dzięki rzędowi okien wzdłuż ścian zewnętrznych.

Chłodne, ciemne parkiety rozciągają się od jednego końca do drugiego, są dublowane wyżej na suficie; to unikalna cecha, która naprawdę pokazuje przestrzeń.

Kuchnia w kształcie litery L znajduje się w samym centrum. Ośmioosobowy stół jest wykonany na kutej metalowej ramie i występuje również jako wyspa w kuchni. Wykończeniem przestrzeni są przemysłowe oprawy oświetleniowe w stylu art deco.

Po prawej stronie znajdziemy podstawę sypialni: łóżko ubrane w śnieżnobiałą pościel z szarymi elementami.

Na lewo od części kuchennej znajduje się przestronny salon, który oferuje wiele miejsc do siedzenia i tekstur by zadowolić zmysły. Wyraźne, gładkie tkaniny pokrycia mebli i narzuty z futra i skóry.

Holenderski projektant Sam Habbaba po raz kolejny pokazał, że mieszkanie nie musi być nudne.

Podziwiaj naszą galerię na Pinterest oraz poczytaj aktualności na Facebook

Architekt i Foto: Sam Habbaba
Tekst: nowoczesna STODOŁA