codzienne INSPIRACJE

nowoczesna-STODOLA_House-Zilvar_ASGK-Design_12

House Zilvar / ASGK Design

Kształt domku został narzucony przez 4-letniego syna właścicieli, który „chciał, by budynek przypominał stawonoga uciekającego w kierunku ogromnego dębu.”

nowoczesna-STODOLA_Warburg-House_bioi_01

Warburg House / Bioi

Ten niewielki, nowoczesny domek, stworzony przez studio Bioi z Calgary, powstał na farmie w miejscowości Warburg

nowoczesna-STODOLA_giant-pixel-office _studio-O_05

Giant Pixel / Studio O+A

Firma Giant Pixel z San Francisco, zajmująca się tworzeniem oprogramowania do gier, zwróciła się do Studia O+A prosząc o zaprojektowanie siedziby firmy w budynku z przełomu wieków.

nowoczesna-STODOLA_Pavilon_Martin-Leitgeb_01

Pavilon / Martin Leitgeb

Jeśli kiedykolwiek będziesz mieć okazję pojechać do Pragi i interesujesz się design’em, architekturą, projektowaniem wnętrz i modą, nie wahaj się ani sekundy by odwiedzić Pavilon.

nowoczesna-STODOLA_Water-Factory_Andrew-Simpson-Architects_09

Water Factory / Andrew Simpson Architects

Ten projekt miał sprostać kilku zamierzeniom. Miał być domem rodzinnym z dużą przestrzenią, którą cechuje elastyczność i łatwość do ewentualnych adaptacji.

nowoczesna-STODOLA_House-at-Camusdarach-Sands_Raw-Architecture-Workshop_01

House at Camusdarach Sands / Raw Architecture Workshop

Ponad 2 tysiące lat temu mieszkańcy osiedla Skara Brae w archipelagu Orkadów u wybrzeży Szkocji wykorzystywali tutejsze materiały budując częściowo zalane domostwa, zapewniając im jednak ocieplenie i ochronę przed trudnym, burzowym klimatem.

nowoczesna-STODOLA_Holm- house_sta_01

Holm house / sta

Duży, drewniany dom wakacyjny z przybudówką od strony morza, ulokowany wśród skał i kwiatów w Sande w norweskim okręgu Vestfold.

nowoczesna-STODOLA_VIA-SISTINA-APT_Serene-Romano_03

Via Sistina APT / Serena Romano

Najważniejszym w projekcie renowacji i remontu mieszkania było skoncentrowanie się na historycznym charakterze mieszkania w centrum Rzymu,

nowoczesna-STODOLA_The-Ancient-Party-Barn_Liddicoat&Goldhill_12

Ancient Party Barn / Liddicoat & Goldhill

Projekt z założenia unikał typowego przekształcenia starej stodoły, zmieniając w zamian zbitkę historycznych budynków gospodarczych w pełne klimatu pomieszczenia do relaksu i spotkań.